AJANKOHTAISTA

Gate8:n osaava palveluntuottaja – Parturi-Kampaamo Red Spirit

Arjen piristäjänä Red Spirit on tullut tutuksi Gate8:n muille vuokralaisyrityksille. Parturi-kampaamo on toiminut Gate8:ssa yli 13 vuotta. Toimintojen keskittäminen yhteen toimipaikkaan on perustajan mukaan järkipäätös näinä aikoina. Asiakkaita saadaan Business Parkin lisäksi lähiympäristön asuinalueilta. Gate8:aan tullaan myös hyvän palvelun vuoksi.

Red Spirit on toiminut Presto-talon liiketilassaan Gate8:ssa vuodesta 2010 alkaen. Palveluyrityksen perustaja Marika Riikonen uskoo edelleen Gate8:n vetovoimaan. Business Park sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Riikonen nostaa esille sen, että toimistotalon lähiympäristöön on vuosien aikana rakennettu paljon. Palvelut ja asukkaiden määrä alueella ovat kasvaneet merkittävästi. Virkeä toimintaympäristö piristää Red Spiritin liiketoimintoja.

”Pidän Gate8:sta toimipaikkana ja sijainti on hyvä meidänkin liiketoimintojen kannalta. Toimistotalossa on työssä käyviä ihmisiä, jotka huolehtivat ulkonäöstään. Lisäksi meillä on asiakkaina lähialueiden asukkaita”, Marika Riikonen toteaa.

Aviapolis kasvaa palveluiden ja asukkaiden määrissä

Alueena Aviapolis on Marika Riikoselle tuttu entuudestaan. Riikonen työskenteli ennen omaa liikettään parturi-kampaamossa Jumbossa. Vähitellen ajatus omasta yrityksestä heräsi. Sopiva liiketila löytyi läheisestä Gate8:sta, sillä vuokrattavassa liiketilassa oli aikaisemminkin toiminut kampaamo.

Alkuvuosina Red Spirit toimi kolmen ammattilaisen voimin. Liiketoimintavastuu on parturi-kampaamon perustajalla, ja lisäkäsiä toivat vuokratuolilaiset. Vanhempainvapaan jälkeen Riikonen totesi, että olisi hyvä tilaisuus kokeilla toisen liikkeen avaamista. Aviapoliksen alueelle perustettu toinen liikepaikka toimi seitsemän vuotta, kunnes oli aika tehdä keskittämispäätös keväällä 2023.

”Päätimme kolmen ammattilaisen voimin keskittää toimintamme Gate8:aan. Etuina näimme sen, että Gate8 toimistotalona ja sen lähiympäristö työssäkävijöineen ja asukkaineen tarjoaa meille parhaat menestymisen mahdollisuudet.”

Remonttiapuja liiketilan uudistamiseen

Keskittämispäätöksen jälkeen Marika Riikonen oli yhteydessä omaan yhteyshenkilöön Newsecillä, joka vastaa Gate8:n tilojen manageerauksesta.

Yhdessä suunnitellen Red Spiritin tilat uudistettiin vastaamaan toiminnallisia tarpeita. Liiketilasta erotettiin väliseinillä henkilöstön taukotila, jossa voi rauhassa keskittyä vaikka lounaaseen. Taukotilan keittiökaapistot uudistettiin ja liiketilan seinäpinnat maalattiin.

”Yhteyshenkilömme Newsecillä otti hienosti koppia kaikesta remonttiin liittyvästä. Remontti toteutettiin pääpiirteissään viikon aikana kesällä, joten tauko liiketoiminnoissa jäi mahdollisimman lyhyeksi.”

Palvelut piristävät myös palveluntuottajan arkea

Gate8:n uudet palvelut ilahduttavat vuokralaisyrityksien henkilöstöjä. Esimerkiksi laadukas lounasravintola vetää kävijöitä kauempaakin, ja samalla käynnillä voi poiketa huollattamassa hiuksensa. Myös Red Spiritin ammattilaiset suosivat uutta Flying Dylan -ravintolaa töiden salliessa.

”Hyvät palvelut, kuten pidetty Flying Dylan -ravintola, antavat meillekin nostetta.”

Toiveissa olisi edelleen lisääntyvä yhteistyö vuokralaisyritysten kesken. Gate8:n kesä- ja joulutapahtumissa Red Spirit on aina ollut mukana, sillä tapahtumissa avautuu hyvä mahdollisuus esitellä omaa liiketoimintaa ja tutustua ”naapuriyrityksiin”.

Vireä lähiympäristö tuo asiakkaita Gate8:aan

Asiakaspalvelutyössään Riikonen on havainnut hybriditöiden mukanaan tuomat haasteetkin. Siksi Red Spiritin ammattilaiset ovat iloisia pitkistä asiakassuhteista, joita on rakennettu vuosien aikana. Lisäksi vieressä olevilta Vantaan Ylästön ja Kartanonkosken asuinalueilta tulee uusia asiakkaita Gate8:n parturi-kampaamoon. Google-hakukone tuottaa vaihtoehtoja niitä etsiville.

”Hybridityön seurauksena toimistopäiviä on vähemmän. Kun toimistolle tullaan, kalenterit ovat täynnä palavereita ja tapaamisia. Myös yleinen hintatason nousu aiheuttaa sen, että hiusasioista säästetään. Onneksi meillä on paljon vakioasiakkaita.”

Gate8 hyvin ylläpidettynä vastaa vuokralaisten tarpeisiin

Gate8 – kahdeksan toimistotalon kokonaisuus – on alueen ensimmäisiä Business Parkeja. Riikonen kuitenkin toteaa yli vuosikymmenen kokemuksella, että Gate8 kaikkineen on hyvin ylläpidetty, huollettu ja siisti. ”Kyllä Gate8 on kiinni tässä päivässä. Tavoitteenani on edelleen jatkaa parturi-kampaamo-palveluiden tarjoajana juuri täällä tutussa paikassa.”